Schoorsteenrenovatie

Bij All in Dakwerken kunt u ook terecht voor het laten renoveren van u schoorsteen.

Laat uw schoorsteen tijdig aan de buitenzijde inspecteren om onaangename verrassingen te voorkomen. Veel voorkomende gebreken die wij tegenkomen bij een inspectie:

  • Voegen die door regen/vorst/ouderdom zijn beschadigd zijn los geraakt wat lekkage of losrakende stenen tot gevolg kan hebben
  • (Gedeeltelijk) los zittende stenen
  • Lood dat door is afgescheurd of los is geraakt uit de voegen door storm/wind/ouderdom
  • Scheuren in een gecementeerde bovenplaat van de schoorsteen

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (de voegen worden dan poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben.

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Eventuele los zittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen kan uw gerenoveerde schoorsteen weer vele jaren mee.

We stralen/spuiten de schoorsteen eerst schoon, zodat de originele baksteen kleur weer tevoorschijn komt. Hierna verwijderen we het oude voegwerk zodat we vervolgens de schoorsteen opnieuw kunnen afvoegen. Ook het plaatsen van een nieuwe bovenplaat en de schoorsteen opnieuw voorzien van lood-slab behoort tot de mogelijkheden.

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd.

Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden zoals vocht en vorst na een aantal jaren scheuren gaat vertonen.

VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK OF EEN GRATIS INSPECTIE KUNT U ONS BEREIKEN OP 06 83 155 997 OF MAIL NAAR info@allindakwerken.nl

WP_20160712_001 WP_20160713_001